عنوان: میانجی
توصیف: درون گرا، شهودی، احساسی، منعطف
دسته بندی: کمال گرایان، معنا طلب ها، آرمان گرایان
شعار: آرام و پر از احساس
صفات و ویژگی های کلیدی تیپ شخصیت INFP
-
تیپ شخصیتی INFP ، یکی از 16 تیپ شخصیتی است که در آزمون تست روانشناسی آنلاین MBTI وجود دارد.این تیپ شخصیتی به هماهنگی داخلی بیش از هر چیزی بها می دهد. آنها اشخاصی حساس، آرمان گرا، صمیمی و وفادار هستند. از خودشان انتظارات بالایی داشته و ایده آل های زیادی در فكر آنها وجود دارد. برای باورها، افكار و ارزشهای شخصی خود بهای فراوانی قائل اند و اغلب تحت تأثیر باورهای شخصی خود قرار می گیرند و وقتی به کاری که فکر می کنند ارزشمند است می پردازند، انگیزه پیدا می کنند.
-
INFPها امکانات و احتمالات فراسوی آنچه شناخته شده است را در نظر دارند و بیشتر به رویاها و افکار خود توجه می کنند. اشخاصی روشن ضمیر، کنجکاو و با بصیرتند که اغلب افکاری بلند مدت دارند. در مسائل روزانه انعطاف پذیرند، از صبر و شکیبایی و سازگاری فراوان بهره دارند. وفادارند، به تعهدات خود پایبند هستند و برای خود معیارهای سطح بالا در نظر می گیرند.
-
INFPها ایده آل ها و علایق فراوانی دارند که ذهنشان را به خود مشغول می کند. آنها عمیقاً به آنچه انتخاب می کنند، پایبندند و نسبت به آنچه به آن اعتقاد دارند، بسیار متعصب و متعهد هستند. این تیپ شخصیتی به درون خود توجه فراوان دارد. آنان مطابق ارزشهای درونی خود کار می کنند و از ایده های نو استقبال می کنند، اما اگر یکی از ارزشهای اصلی آنها رعایت نشود، ناراحت می شوند.
به این نکات توجه کنید:
-
اشخاصی مهربان، همدل، فهیم و نسبت به احساسات و عواطف دیگران بسیار حساس بوده و از تعارض و اختلاف پرهیز می کنند. آنها علاقه ای ندارند که دیگران را مورد سلطه جویی قرار دهند، مگر آن که ارزشهایشان به خطر بیفتد و در صورت خدشه دار نشدن ارزشهایشان، از هرگونه اختلافی پرهیز می كنند.
-
INFP ها ارتباطات نوشتاری را به كلامی ترجیح می دهند و ترجیح می دهند احساسات خود را به شکل مکتوب و نه کلامی مخابره کنند. دارای توانایی زیادی در اثر گذاری بر دیگران هستند و وقتی می خواهند دیگران را نسبت به مهم بودن ایده آل های خود مجاب کنند، بسیار مجاب کننده می شوند.
-
INFP ها آرام، راحت و تایید کننده هستند. آنها به ندرت احساسات خود را ابراز می کنند و اغلب آرام، كم صحبت و بی سروصدا می باشند. با این حال با افراد همفكر خود بسیار صمیمی و گرم هستند. این تیپ شخصیتی بسیار دوستانه است، اما از اجتماعی شدن های سطحی احتراز می کند. از این رو نکات مهم خود را با افراد کمی در میان می گذارد. آنان به اشخاصی علاقه مندند که هدفها و ارزشهایشان را درک کنند. INFPها زندگی درونی قدرتمند و احساسات پیچیده دارند. گاه درک INFPها دشوار است، زیرا احساساتشان اغلب درونی است.
نقاط ضعف تیپ شخصیتی INFP
-
چون منطق برای INFPها یک اولویت نیست، گاه درباره واقعیت ها دچار اشتباه می شوند و توجه ندارند که چه بسا غیر منطقی ارزیابی شوند. وقتی رویاهای آنان با واقعیت نمی خواند، در نظر دیگران دمدمی و بوالهوس ظاهر می شوند. این تیپ شخصیتی بهتر است به توصیه اشخاص عملگرا توجه بیشتری مبذول دارد تا بداند که آیا نقطه نظرهایش عملی است و در دنیای حقیقی کاربرد دارد یا نه.
-
از آن جا که این اشخاص به آرمانهای خود به شدت وابسته هستند، ممکن است از کنار نقطه نظرهای دیگران به راحتی عبور کنند و در مواقعی سخت گیری به خرج دهند. آنان به محیط فیزیکی خود علاقه چندانی ندارند و اغلب به قدری سرشان شلوغ است که متوجه نمی شوند پیرامونشان چه اتفاقی می افتد.
-
INFPها ممکن است روی پروژه ای بیش از حد نیاز وقت صرف کنند. تمایلات کمال طلبانه آنها ممکن است سبب شود به قدری روی موضوعی وقت صرف کنند که اصولاً آن پروژه شروع به کار نکند و این خطرناک است، زیرا لازم است این اشخاص راهی برای ابراز نقطه نظرهای خود پیدا کنند و برای آن که موفق شوند باید بیشتر به عملگرایی توجه داشته باشند.
-
INFPها نسبت به انتقاد به شدت حساس هستند. همچنین آنها از خود توقع بیش از اندازه دارند و به همین دلیل برای خود معیارهای سطح بالا در نظر می گیرند. این کار آنها می تواند منجر به احساس نابسندگی شود، هرچند آنان می توانند اقدامات مهم و فراوانی انجام دهند. وقتی INFPها ناامید شوند، درباره آنچه پیرامون آنها وجود دارد حالت منفی به خود می گیرند.
-
این تیپ شخصیتی به خاطر این که تمایل به راضی کردن دیگران دارد، نمی تواند اقداماتی بکند که به شهرت و نام نیک او لطمه بزند. این اشخاص در انتقاد کردن از دیگران مرددند. برای آنان جواب نه دادن بسیار دشوار است. و از این رو خیلی ها به اشتباه گمان می کنند که این اشخاص با آنها موافق اند. INFPها باید ابراز وجود بیشتر را بیاموزند و در صورت نیاز صمیمانه از دیگران انتقاد کنند.
پیشنهادات برای افراد INFP
-
وقت بیش از اندازه صرف بررسی امکانات و احتمالات نکنید. به عمل و اقدام هم توجه داشته باشید.
-
راهی پیدا کنید تا به ایده آل های خود امکان ابراز بدهید. ارزشها، پنداره ها و عواطف خود را با نزدیکانتان در میان بگذارید.
-
ریسک کنید خودتان و کارتان را به جهان عرضه نمایید.
-
به نیازها و خواسته های دیگران به بهای بی توجهی به خواسته ها و نیازهای خود، توجه نکنید.
-
بیاموزید که حد مرزی در نظر بگیرید. بیاموزید که در مواقعی نه بگویید.
-
از مسامحه کردن اجتناب کنید. به ضرب الاجل ها توجه داشته باشید.
-
به تعهدات خود عمل کنید. مراقب کمال طلبی باشید.
-
به جای اینکه تنها به منابع خود اتکا کنید از دیگران هم کمک بگیرید.
-
وقتی مساله ای دارید از یکی از دوستان خود بخواهید به حرفهای شما گوش دهد، اما تا وقتی حرفتان را تمام نکرده اید، راهنمایی نکند.
-
از کسانی که به آنها اعتماد دارید تقاضای کمک کنید. از انتظارات و توقعات بیجا دست بکشید.
-
وقتی تعارض بروز می کند، اعتراض خود رابیان کنید. اگر مخالفتهای خود را روی هم انباشت کنید روزی می رسد که منفجر شود.
-
به دیگران توصیه و آرامش بدهید.
-
به ارزشهای خود بها دهید و بر اساس آنها تصمیم گیری کنید.
-
به نقاط قوت خود یعنی آرمان گرایی، همدلی، خلاقیت ، حساسیت، فکر کردن، محبت کردن، بکر بودن، سازگاری و کنجکاوی بهای لازم را بدهید.
-
رمز موفقیت یك INFP داشتن انتظارات واقع بینانه، توجه به مصالحه و شخصی نکردن مسائل است.
درصد فراوانی تیپ INFP
تیپ شخصیتی | درصد فراوانی در جهان | درصد فراوانی در آقایان | درصد فراوانی در خانم ها |
---|---|---|---|
INFP | 4.4 | 4.1 | 4.6 |
روابط عاشقانه تیپ شخصیتی INFP
-
INFP ها در روابط، پرورش دهنده، همدل و وفادار هستند. شفا دهنده ها، دوستان و همکاران خود را با دقت انتخاب می کنند و به دنبال پیوند قوی و ارزش های هماهنگ هستند. آنها خودآگاه و اغلب روحانی (معنوی) هستند.
-
INFP ها ذهن بازی دارند و رفتار و سلیقه های دیگران را تا زمانی که ارزش هایشان نقض نشود، می پذیرند. آنها از ویژگی منحصر به فرد شریک خود حمایت می کنند و آنها را تشویق می کند تا منافع و ایده های خود را دنبال کنند.
-
INFP ها به دنبال راهی برای مصالحه و سازگاری با دیگران هستند و اغلب راه حل های خلاقانه برای مشکلات مربوط به روابط دارند. آنها می توانند بسیار حساس باشند، اما اغلب واکنش های منفی خود را نشان نمی دهند زیرا تمایلی به درگیری و نزاع ندارند.
-
روابط نزدیک و هماهنگ برای INFP ها اهمیت دارد، هر چند که آنها نیز به زمان مستقل زیادی نیاز دارند تا فکر کرده و ایده های خود را منعکس کنند. آنها اغلب برای بیان نظراتشان خواهان آزادی زیادی هستند و بیشتر به دنبال آگاهی خود می باشند.
-
آنها برای شریک دوست داشتنی و متعهد خود ارزش قائل می شوند و از همسرانی که به آنها امکان کشف رمز و راز زندگی را می دهند، تقدیر می کنند.
روابط تیپ شخصیتی INFP با دیگران
-
به اصالت و عمق روابط بها می دهند.
-
وفادار و صمیمی هستند، نسبت به دوستان وافراد خانواده خود متعهدند.
-
محتاط و ملاحظه کار هستند و با گروههای کوچک تر به راحتی بیشتری کنار می آیند.
-
می توانند سرگرم کننده باشند.
-
از این توانایی برخوردارند که از دیگران مراقبت و آنها را تشویق و تایید کنند.
-
از کسانی که صرف وقت کنند تا رویاها، اهداف و الهامات آنها را درک کنند، تشکر و قدر دانی می کنند.
-
اغلب به این دلیل که هم می خواهند در خلوت با خود باشند و هم علاقمند به معاشرت با دیگران هستند، در تعارض هستند.
-
به دیگران علاقمند و پر توجهند، اما در مواقعی بی تفاوت به نظر می رسند.
-
یا در جریان کمک به دیگران غرق می شوند و یا در بحر تحقق بخشیدن به رویاهای خود فرو می روند.
-
اغلب تصمیم نهایی خود را با دیگران در میان می گذارند.
-
می توانند نسبت به محیط خود حساس باشند. صداهای بلند را دوست ندارند، زیرا حواسشان را پرت می کند.
-
شریکی را برای خود می خواهند که با ارزشها و هدفهای آنان سهیم باشد.
-
در متعهد شدن محتاط عمل می کنند، اما وقتی متعهد شدند، تعهدشان بلند مدت و پر دوام است.
تیپ های شخصیتی مشابه INFP
افرادی با تیپ هایی که در این بخش به آنها اشاره شده است، از نظر حل مسئله و نگرش کلی به کار، شبیه شما هستند. البته لزوماً بر سر تمام مسائل با شما توافق ندارند و هیچ ضمانتی برای کنار آمدن شما با آنها نیست، با این حال می توان گفت که به تفاهم رسیدن شما با آنها آسان است و به طور کلی دیدگاهی مشابه شما دارند.
تیپ های شخصیتی الهام بخش INFP
افراد گروه های زیر از نظر شخصیتی با شما بسیار متفاوت هستند اما احتمالاً قادر خواهید بود که کار کردن با این افراد را به راحتی بپذیرید، زیرا فرصت مناسبی را برای رشد شما فراهم می کنند. البته سعی کنید که در روابط کاری تان با این تیپ ها، تعادل مناسبی بین فرصت ها و مشترکات فراهم کنید تا تجربیات و دیدگاه هایتان راحت تر به اشتراک گذاشته شوند.
تیپ های شخصیتی مکمل بالفعل INFP
افراد گروه های زیر از نظر شخصیتی با شما بسیار متفاوت هستند اما احتمالاً قادر خواهید بود که کار کردن با این افراد را به راحتی بپذیرید، زیرا فرصت مناسبی را برای رشد شما فراهم می کنند. البته سعی کنید که در روابط کاری تان با این تیپ ها، تعادل مناسبی بین فرصت ها و مشترکات فراهم کنید تا تجربیات و دیدگاه هایتان راحت تر به اشتراک گذاشته شوند.
تیپ های شخصیتی متضاد چالشی INFP
شما بیشترین پتانسیل را برای برخورد و تضاد شخصیتی با افراد گروه های زیر دارید، با این حال بهترین فرصت برای شما نیز هستند. از آنجایی که این شخصیت ها به صورت پایه ای با شما در تضاد هستند، در ابتدا رابطه با آنها برای شما سخت خواهد بود. اما همین اختلاف ارزش ها و همچنین نقاط قوت آنها که در واقع نقاط ضعف شماست، هم به رشد شما و هم به رشد آنها کمک زیادی خواهد کرد. با این وجود این امر به شرطی امکان پذیر است که بتوانید تضادهایتان را مدیریت کرده و با یکدیگر روابط کاری سالم ایجاد کنید.
تیپ شخصیتی INFP در محل کار
-
به شدت بکر و خلاق هستند.
-
برای دستیابی به اهداف بلند مدت خود کار می کنند.
-
می خواهند ببینند که نقطه نظرهایشان صورت تحقق پیدا می کند و به کار بسته می شود.
-
می توانند از خود و دیگران به شدت متوقع باشند. اغلب کمال طلب هستند.
-
در دفاع از ارزشها و باورهای خود بسیار راسخ هستند.
-
از ایده آلها و هدفهایشان حمایت می کنند.
-
اغلب به رفاه مردم کمک می کنند.
-
ناکامیها را مسائلی می دانند که باید حل و فصل شوند.
-
در استفاده از کلمات بسیار دقیق هستند.
-
درباره مسائل به طور دقیق فکر می کنند. در تمرکز قوی هستند و از پرت شدن حواسشان خوششان نمی آید.
-
ترجیح می دهند در مکانهایی بی سر و صدا و سازمان یافته کار کنند.
-
خواهان تحسین و احترام هستند، اما دوست ندارند که توجه دیگران را به خود جلب کنند.
-
می توانند رهبرانی مجاب کننده و الهام بخش باشند.
-
دوست دارند اوقات خود را سازماندهی کنند و روی فرایند محصول کنترل داشته باشند.
نقاط قوت کاری تیپ INFP
-
خلاقیت بالا
-
داشتن همدلی و توان پیش بینی نیازهای دیگران
-
داشتن دید جامع و همه جانبه نسبت به کارها و مسائل
-
توانایی درک مسائل پیچیده
-
علاقه فراوان به کمک به رشد و تعالی دیگران
-
میل به مولد بودن و رسیدن به اهداف خود
-
تعهد عمیق به کاری که به آن اعتقاد دارند
-
داشتن قاطعیت و مهارتهای سازمانی قوی
-
داشتن تمرکز و توجه کافی به پروژه هایی که برایشان جالب است
نقاط ضعف تیپ شخصیتی INFP در محل کار
-
قضاوت و داوری بیش از حد
-
دشواری در برخورد با تعارضات و اختلافات
-
عدم تمایل به كار در پروژه های مخالف با ارزشهایشان
-
عدم تمایل به كار در شرایط رقابتی و چالشی
-
نداشتن انعطاف و چابكی كافی
-
دشواری در ایجاد نظم و ترتیب در نیروهای زیردست
-
دشواری در انتقال ایده های پیچیده و نو
-
نداشتن دید واقع بینانه در خصوص زمان و مدت انجام كارها
شرایطی که منجر به داشتن رضایت شغلی می شود
-
بتواند روی ایده ها و نقطه نظرهایی کار کند که به رشد و تعالی دیگران کمک کند.
-
امکان تولید محصولات و خدماتی را که به آنها اعتقاد دارد و به خاطرشان احساس افتخار می کند، داشته باشد.
-
به حرفه نویسندگی و مالکیت وی و تلاشهای منحصر به فردی که می تواند داشته باشد توجه شود و به آن بها داده شود.
-
بتواند خودش را ابراز کند و نتیجه پنداره خود را ببیند.
-
به وی اجازه داده شود از ایده های خود برای یاری رسانی به دیگران استفاده کند.
-
بتواند کارش را در محیطی دوستانه و عاری از تنش انجام دهد.
-
بتواند به طور مستقل کار کند، اما نظراتش را با دیگران در میان بگذارد و از محیطی دوستانه برخوردار باشد.
-
این امکان وجود داشته باشد که اوقات و محیط کار خودش را سازماندهی کرده و روی جریان و نتیجه کار کنترل کافی داشته باشد.
-
به وی فرصت کافی داده شود که نقطه نظرهایش را صورت بندی و پردازش نماید، به طوری که در شرایط آمادگی مطلوب قرار گیرد.
-
کار با ارزشها و باورهای شخصی وی هماهنگی داشته باشد و بتواند از نظر شخصی و حرفه ای به کمال برسد.
شغل های مناسب تیپ شخصیتی INFP
مشاوره و آموزش
روانشناس ، مشاور ، مشاور شغلی ، مشاور تحصیلی ، معلم دبیرستان ، مددکار اجتماعی ، کتابدار ، جامعه شناس
هنر و خلاقیت
نقاش ، شاعر ، نمایشنامه نویس ، رمان نویس ، ناشر ، طراح صحنه ، طراح لباس ، طراح داخلی ، طراح آگهی های تجاری ، گرافیست ، فیلمساز مستند ، تدوین گر ، سردبیر
بازرگانی و تجارت
کارشناس و مدیر منابع انسانی ، کارشناس و مدیر بازاریابی ، مترجم ، مشاور توسعه و بهسازی سازمانی ، متصدی کتابخانه
سایر مشاغل
مدیر پروژه ، مشاور تکنولوژی ، متخصص تغذیه ، متخصص گفتار درمانی ، متخصص ستون فقرات ، متخصص ماساژ درمانی ، مددکار اجتماعی