برونگرا کیست و افراد برونگرا چه ویژگیهای شاخصی دارند؟
مقدمه
حتما بارها با این پرسش روبهرو شدهاید که برونگرایی چیست؟ یا اصلا آیا خودتان برونگرا هستید یا درونگرا؟ بگذارید برایتان توضیح دهیم. آیا عاشق این هستید که با افراد جدید آشنا شوید؟ آیا حضور در یک مراسم اجتماعیِ بزرگ شما را پرانرژی و قبراق میکند؟ اگر پاسخ شما به این سؤالات مثبت است، احتمالا فردی برونگرا هستید. این روزها بحثهای مفصلی دربارۀ تفاوت درونگراها و برونگراها درگرفته است. اغلب هم بهاشتباه فرض بر این است که شما یا برونگرای خالص هستید یا ۱۰۰٪ درونگرا! همراه ما باشید، در ادامه به شما میگوییم برونگرایی چیست و افراد برونگرا معمولا چه ویژگیهایی دارند.
برونگرایی چیست؟
اگر مثبت نگاه کنیم، برونگراها اغلب افرادی خوشصحبت، اجتماعی، عملگرا، پرشوروشوق، دوستانه و برونریز توصیف میشوند. با دیدی بدبینانه آنها افرادی توصیف میشوند که همیشه به دنبال جلبتوجه هستند. بهسادگی دچار حواس پرتی میشوند و از تنهایی رنج میبرند.
برخی از ویژگیهای فرد برونگرا عبارتاند از:
- دارای علایق فراوان و گستردهاند.
- عاشق برقراری ارتباط با گفتوگویند.
- از اینکه در مرکز توجه باشند لذت میبرند.
- اغلب کاری را انجام میدهند و بعد به آن فکر میکنند.
- از کار گروهی لذت میبرند.
- اگر زیاد تنها بمانند، احساس منزوی بودن میکنند.
- برای به دست آوردن ایده و ایجاد انگیزه، از دیگران و منابع بیرونی الهام میگیرند.
- ابراز احساسات و صحبت دربارهٔ افکارشان را دوست دارند.
برونگرایی برای افراد مختلف، نتایج متفاوتی به همراه دارد. برخی از نتایج مثبت برونگرایی شامل این موارد است: برونگراها زمان بیشتری برای با دیگران بودن و انجام فعالیتهای اجتماعی صرف می کنند و مایلاند دوستان بیشتری داشته باشند. تحقیقات همچنین نشان میدهند برونگراها در مقایسه با درونگراها افراد شادتری هستند و در مقابلِ اختلالات روانی آسیبپذیریِ کمتری دارند.از طرف دیگر، برونگراها رفتارهای پرخطر (مانند رفتارهای مخرب سلامت) بیشتری بروز میدهند.
بارزترین خصوصیات افراد برونگرا چیست؟
۱. برونگرا عاشق حرف زدن است.
برونگرا فقط از صحبت کردن با دوستان، اقوام و همکاران لذت نمی برد. بلکه عاشق گفتوگو با افراد کاملا غریبه هم هست. همچنین عاشق این است که با افراد جدید آشنا شود و در جریان جزئیات زندگیِ آنها قرار بگیرد. درونگراها پیش از حرف زدن حرفهایشان را مزه میکنند. اما صحبت کردن برای درونگراها روشی است برای کشف و سازماندهی افکار و ایدهها.
۲. تعاملات اجتماعی به آنها انرژی میدهد.
بعد از وقتگذرانی با دیگران پرانرژی و پرانگیزه میشوید؟ برونگراها تعاملات اجتماعی را مفرح و نشاطآفرین میدانند و واقعا از این تعاملات انرژی میگیرند. اگر فرد برونگرا مجبور باشد زمان زیادی را تنها سپری کند، احساس بی انگیزگی و رخوت میکند.
۳. مشکلات را با مباحثه حل می کنند.
برونگرا اگر با مشکلی روبهرو شود ترجیح می دهد دربارۀ مسئله با دیگران گفتوگو کند. حرف زدن در خصوص مشکلات به وی کمک میکند سویههای عمیق مسئله را کشف و بهترین راهحلها را پیدا کنید. درونگراها برعکس ترجیح میدهند بعد از یک روز سخت، تنهایی دربارۀ آن بیندیشند.
۴. دیگران آنها را صمیمی میدانند.
چون برونگراها بهشدت عاشق تعامل با دیگراناند، نزدیک شدن به آنها ساده است و بقیه آنها را جزو افراد دوست داشتنی میدانند. در مهمانیها این فرد برونگراست که به تازهواردها خوشامد میگوید و افراد را به یکدیگر معرفی میکند. به همین دلیل است که برونگراها اغلب بهراحتی با افراد جدید آشنا میشوند و دوستان جدید پیدا میکنند.
۵. برونگرا بسیار گشاده رو است.
درونگراها گاهی سرد و گوشهگیر هستند. برونگراها برخلاف آنها اغلب بسیار گشادهرو و صمیمی هستند و دوست دارند افکار و احساسات خود را با دیگران در میان بگذارند. به همین دلیل، دیگران معمولا احساس میکنند آشنا شدن با برونگراها سادهتر است.
سخن آخر در مورد برونگرایی
به یاد داشته باشید برونگرایی یک ویژگیِ صفرویکی نیست. برونگرایی یک طیف است. برخی بهشدت برونگرا هستند و برخی کمتر. برونگرایی متداولتر از درونگرایی است. برونگراها در ارتباط با دیگران ماهر هستند و به همین دلیل، برونگرایی معمولا ارزشمند تلقی میشود. این موضوع البته به این معنا نیست که یک ویژگیِ شخصیتی از دیگر ویژگیها برتر است. هر ویژگیای مزایا و معایب خاص خود را دارد. همچنین ممکن است شما در برخی شرایط، برونگرا باشید و در برخی شرایط دیگر، درونگرا.